На пътя между Ветово и Глоджево се проведе редовното заседание на общинските съветници от Ветово. По този начин - седнали на столчета на друма, общинарите изразиха протеста си за окаяното състояние на републиканската пътна мрежа в региона, съобщи БНР.

На шосето по столовете седнаха съветници от всички партии - ГЕРБ, ДПС и БСП. "Това е проблем за всички граждани на общината и тук политическа окраска няма", каза председателят на Общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Той призна, че състоянието на републиканската пътна мрежа в община Ветово въобще не е добро. Няма път, който да не е в окаяно състояние. Цялата общественост във Ветово има усещане, че общината е изключена от Република България. Че това се прави умишлено, за да няма достъп общината с външния свят", посочи д-р Мехмед.

Без реакция от страна на държавата, жителите на регион Ветово са готови на следващ протест. При него затворят всички пътища в общината.

Пътят от Ветово за Глоджево днес бе затворен за движение на автомобили. Предварително определеното място за редовно заседание на Общинския съвет принуди шофьорите да търсят обходен маршрут.

Междувременно bTV съобщи, че жителите на три ломски села блокираха пътя Видин-Лом също като протест срещу лошото му състояние.

Хората настояват за спешен ремонт. Блокадата е край село Добри дол, подкрепен е от хората от селата Орсоя и Сливата.

Пътят е основна връзка с Видин, АЕЦ "Козлодуй" и пристанището на Лом. По него минават денонощно тежкотоварни камиони.

Интензивният трафик руши и къщите, сградите са напукани. След първия протест на хората в началото на месеца, от Пътната агенция заявиха, че ремонтът започва до дни. При днешния протест от АПИ увериха, че започват да ремонтират другата седмица.