Остава в сила обявеното вчера бедствено положение в някои общини в област Пловдив.

Частичното бедствено положение в община Родопи остава в сила заради активизиралите се свлачища, както и заради скъсаната дига на река Чая край Катуница и Ягодово, пише БНР.

Частично бедствено положение в родопското село Добралък

Частично бедствено положение в родопското село Добралък

Пътят до селото е пропаднал на няколко места

Частичното бедствено положение в село Добралък, община Куклен, също продължава - и днес аварийни екипи ще продължат да работят в малкото родопски село, където пороите отнесоха участъци от пътя. По пътищата има и свлачища на земна маса.

По думите на кмета на Куклен Мария Белчева от снощи до село Добралък се осигурява проходимост само при спешни случаи. Няма бедстващи хора.

Ще продължи и укрепването на дигата на река Чая край Катуница, където посеви и насаждения останаха под вода, а земеделски производители излязоха на протест с настояване институциите, които според тях бездействат, да предприемат адекватни мерки.

Преливането на река Чая вдигна 3 села на протест

Преливането на река Чая вдигна 3 села на протест

Поредно наводняване на ниви доведе до блокиране на пътища от недоволни

По думите на кмета на община Садово Димитър Здравков от Напоителни системи действат аварийно.

"Самият факт, че един никакъв дъжд пак доведе до това, че са залети стотици декари земя, показва, че не са свършени работите, както трябва, но и тях ги разбирам, те не им дават пари", коментира той пред общественото радио и призова да се направи всичко възможно, защото "за последните 20 години е за пети път, а за един месец - два пъти".

МРРБ инспектира свлачищата в Девин

МРРБ инспектира свлачищата в Девин

Продължава отстраняването на щетите

От Областното пътно управление съобщиха, че през изминалата нощ не е имало проблеми по направлението Пловдив-Асеновград-Смолян, където вчера имаше свлачище. Пътят беше разчистен и към момента е проходим.

Река Чая заля международния път Е-80

Река Чая заля международния път Е-80

Община Асеновград може да обяви частично бедствено положение