И бившият главен архитект на Хасково е ползвал общинско жилище, съобщи БНР.

Деляна Панайотова е живяла в общинско жилище, което не е било ведомствено. По думи на общинския съветник от "Коалиция за Хасково" Георги Пеев, за да се превърне апартаментът ѝ в луксозен, общината е трябвало да заплати 30 000 лева за ремонт.

Той посочи, че Панайотова е ползвала апартамент от 85 квадрата, за който е плащала едва 63 лева наем на месец вместо двойно повече. Това, изтъква той, било сериозно ощетяване на общинския бюджет.

От своя страна началникът на "Общинска собственост" Янко Петев заяви, че според него няма финансова злоупотреба в ущърб на общината.

Откриха още по-фрапиращи нарушения с общинските жилища в Хасково

Откриха още по-фрапиращи нарушения с общинските жилища в Хасково

Служителка прибрала 23 000 лева от наемател, без да ги внесе в хазната

Припомняме, миналата седмица при проверка на Върховната административна прокуратура бяха открити десетки сериозни нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища. Едно от тях беше установено именно в Хасково.

Оказа се, че заместник-кметът на града Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, въпреки че не отговаря на условията за ползването му.

По-късно бяха установени още по-фрапиращи нарушения, а именно, че общински служител е взел на ръка парите за покупка на такова жилище от наемател, но така и не ги е внесъл в хазната.

Заради случая кметът на Хасково Добри Беливанов разпореди проверка на всички 495 общински жилища.

Кметове и зам.-кметове се настаняват в общински жилища

Кметове и зам.-кметове се настаняват в общински жилища

Над 35 общини имат нарушения в наредбите за общински жилища