Общински съветник от Бургас ще сезира Комисията за защита от дискриминация, прокуратурата и полицията за опит за предизборно купуване на гласове от страна на телевизия СКАТ.

Според Ваклин Стойновски медията нарушава Закона за защита от дискриминация, като предлага на членовете на политическа партия „Атака" да плащат с 50 на сто по-ниска такса за програмите на кабелния оператор СКАТ.

Чрез офисите на телевизията СКАТ се разпространява съобщението за промоцията. Това означава, че членовете на "Атака" ще заплащат по 7 лв. на месец, съобщава БНР.  

Според Стойновски, разделянето на гражданите по политически принцип е нарушение на член 37 от Закона за защита от дискриминация.

В отговор на обвинението собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов заяви, че предлаганото намаление не е незаконно или неморално.
Като пример за подобни отстъпки, той даде по-ниските цени, които плащат пенсионери и инвалиди.

Припомняме, в началото на февруари месец се разрази скандал заради спирането на разпространението на телевизията от кабелните оператори. Тогава се появиха и обвинения, че се оказва политически натиск, за да бъде СКАТ пуснато отново.