Огромни задръствания и тапи в цялата страна преди серията почивни дни. През деня в столицата имаше огромни задръствания, а на магистрала "Хемус" дори се образуваха тапи заради ремонти и катастрофи, съобщи Нова телевизия.

"Задръстванията са големи, на "Цариградско шосе" има страшно много коли и трите ленти са пълни. От "Горубляне" тапата стигаше почти до "Караулката", обясняват шофьори.

От полицията поясняват, че са взели всички мерки, за да улеснят пътуването на хората.

"Основно екипите са насочени да подпомагат движението там, където има ремонти и затруднение на движението", заяви инсп. Николай Крушарски от "Пътна полиция".

"По информация на АПИ само за вчерашния ден около 50 000 автомобила са напуснали територията на столицата", каза комисар Владислав Павликянов от "Пътна полиция".

От МВР очакват сериозен трафик да има и утре. Тогава също основно ще подпомагат движението. След това ще наблегнат на контрола.

"Ще следим за нарушители във всички празнични и работни дни до края на годината. Основното, което ще се контролира, е скоростта", каза още Крушарски. Ще се следи и за употреба на алкохол и наркотици.