За изминалото едно денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи.

Двама души са загинали, а 17 са ранените.

В района на София са станали 8 тежки катастрофи, при които 8 души са ранени.

95 са леките пътнотранспортни произшествия в района на столицата.

От началото на седмицата отпадна задължението да се карат колите с включени фарове през деня. От КАТ обаче съветват шофьорите да продължат да се движат на къси светлини.

Според Закона за движение по пътищата, от 1 ноември до 1 март всички шофьори трябва да са на фарове. От началото на март продължителността на светлата част на деня се увеличава и затова правилото отпада. Проверката ни във Варна показва, че около 80% от шофьорите продължават да карат с включени светлини.

И от КАТ твърдят, че шофирането с включени светлини подобрява сигурността на пътя.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Дъжд вали в областите Благоевград, Видин, Монтана, Ловеч, Плевен и в районите на Оряхово, Бяла Слатина, Годеч, Гинци, Карлово и Първомай.

Пътните настилки са предимно мокри.

По високите части в Родопите и Софийска област има заснежени и частично заледени участъци, които са обработени.

Намалена е видимостта до 50м в района на "Шипка",  до 100 м -  в районите на Разград, Кичево, Елхово и Средец. В районите на Русе и Оряхово видимостта е ограничена до 200м.

 "Златишки проход" е затворен в отсечката Етрополе-Златица, а "Твърдишки проход"  е затворен при пътя Твърдица-Елена. Определен е обходен маршрут през "Вратник". Спряно е движението през „Върбишки проход" по пътя Шумен-Ямбол.