Всички основни пътни артерии са отворени за движение при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Остава ограничено пътуването по магистрала "Тракия" в посока София от Карнобат до Бургас. Ограничението на скоростта е до 80 км/ч.

По автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин" и "Марица" различните видове превозни средства пътуват без ограничение.

Почистени са всички пътища към зимните ни курорти в Банско, Пампорово и Боровец.

От Пътната агенция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, без да предприемат резки маневри.

Пред Нова телевизия инж. Георги Златев от АПИ подчерта, че движението в планинските райони изисква шофьорите да са снабдени с вериги и въже.

През Прохода на Републиката, проходите "Обзорски", "Предел", "Айтоски" и "Ришки" се преминава без ограничения.

Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите "Твърдишки", "Вратник" и "Котленски". Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите "Петрохан" и "Шипка".

С вериги всички автомобили трябва да се движат през проход "Печинско". Товарните трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Проходът "Пампорово" остава отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона. През "Превала" всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета. При преминаване през проход "Рожен" всички камиони задължително да са с ремаркета и полуремаркета, подчертават още от АПИ.