Остава обявеното бедствено положение в областите Русе и Добрич.

От тази сутрин 10 селища в община Шабла са без електрозахранване, след изключил 20 kW извод. Аварийна група работи по отстраняване на повредата.

Пътищата в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. 25 машини вчера са работили по почистването и опесъчаването на републиканската пътна мрежа.

Няма затворени пътища от общинската пътна инфраструктура. Остават затворени пътища към селата Реселец и Кунино в Плевенските общини Червен бряг и Роман.

Очаква се днес Кризисният щаб в Русе да се събере и да обсъди отново възможността за отмяна на бедственото положение. Вчера заради довършителни работи по почистването на инфраструктурата на общината бе взето решение засега да не отменя бедственото положение.

Екипите на МДПБА продължават работа в засегнатите от снега райони. Изтеглят аварирали автомобили, отстраняват паднали дървета и клони.

Премахват ледените висулки от трудно достъпните места на сгради.

Спасителна група от Пловдивската областна дирекция на министерството е оказала помощ за транспортирането на 81 годишен мъж със счупен гръден кош и крайник след падане в района на вилна зона Бегово, община Калояново до болницата в Пловдив.