Автомобил от кортежа на премиера Бойко Борисов предизвика лека катастрофа в близост до "Бучин проход", докато делегацията, начело с министър-председателя, пътувала от Годеч към София.

Правителственото "BMW X5" ударило друг автомобил "Фолксваген Пасат", в който пътували трима мъже. При инцидента няма жертви и ранени хора, но са нанесени щети на двете превозни средства, съобщава БиТиВи.

Леки поражения има и по още една кола от ескорта, която фолксвагенът закачил, тъй като се завъртял на пътя вследствие на удара.

По думите на шофьора на блъснатата кола - Даниел Владиславов, водещият автомобил от кортежа се движел с висока скорост в неговото платно.

Във Фолксвагена са се возили трима мъже, пътуващи към Берковица. Според тях джипът от кортежа е карал с висока скорост в насрещното платно. Шофьорът на X5-цата от своя страна казва, че ако той е карал в насрещното платно, ударът нямало да бъде страничен.

След инцидента ескортът на премиера спрял, за да огледа щетите на място.

По-късно началникът на НСО Димитър Димитров заяви, че причина за инцидента с кортежа на премиера Борисов е най-вероятно неспазване на знака за ограничение на мястото на инцидента от частния автомобил.

Димитров поясни, че информацията, която имат е съвсем оскъдна и затова на този етап не може да каже кой в кого се е врязъл. Според първоначалната информация, която имал, шофьорът на пасата е изпуснал завой и се е ударил в кола от кортежа на премиера. Извършва се проверка от вещи лица.

Димитров каза още, че причина за зачестилите инциденти с коли на НСО е, че не се спазват правилата за движение.

Кортежът на премиера Борисов причини пътнотранспортно произшествие на път за Плевен в края на месец януари. При инцидента нямаше пострадали и сериозни щети. Тогава като причина за катастрофата беше посочена неправилно изпреварване от страна на автомобилите на НСО.

Припомняме, през септември кортежът на президента Георги Първанов бяха замесени в катастрофа, станала в района на ловешкото село Малиново. От Президентството коментираха, че катастрофа в близост до автомобилите на НСО действително е имало, но те не са участвали в нея.