От утре, 7 ноември, започва поетапното пускане на отоплението в столицата. Това съобщиха от Топлофикация София.

 

Причината е, че необходимите метереологични условия вече са налице. Отоплителният сезон започва при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от + 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. 

 

Парното ще бъде пуснато най-напред в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, както и административните и стопанските сгради.

 

От Топлофикация София напомнят, че преди пускането на парното клиентите трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации.

Вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Необходимо е да бъдат проверени и електронните уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

 

Клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.