От утре учениците от 1 до 4 клас в община Раковски започват обучение онлайн, съобщи БНТ.

Решението беше взето след продължила три часа среща между родители, училищни директори и експерти от регионалното управление на образованието и от кметството в града.

Припомняме, заради недоволството на родителите срещу тестването на децата в училище в понеделник малките ученици в общината бяха пуснати в тридневна ваканция със заповед на кмета.

Децата ще бъдат на дистанционно обучавани до понеделник включително, а във вторник всеки родител ще може да прецени дали да изпрати детето си присъствено на училище с декларация, че е съгласен то да бъде тествано, или да го остави вкъщи на онлайн обучение.

МОН получи още 86 000 теста за учениците

МОН получи още 86 000 теста за учениците

Те ще бъдат разпределени в четири области

Очаква се тестовете в пловдивската област да пристигнат утре, но организацията по разпределянето им ще отнеме още време. Тестването на децата в училище ще започне да се прилага във вторник.

За по-големите ученици след 4-ти клас всяко училище ще може само да направи разчет дали има възможност през делегиран бюджет или друг ресурс да финансира придобиването на тестове и прилагането им, съобщиха от РУО-Пловдив.