Откриха незаконно сметище от умрели животни край Мездра, съобщава bTV.

Международен шофьор e сигнализирал кмета на мездренското село Типченица, че в Мала река край международния път Е-79 са изхвърлени не само всякакви строителни и битови отпадъци, но и десетки чували с трупове на животни и животински кости, а в района се носи непоносима миризма на мърша.

Кметът Георги Георгиев e уведомил институциите.

Той обясни, че на мястото има всякакви чували с биологични отпадъци, като скелети от крави и овце.

Явно струва пари да се изхвърли това на екарисаж и някой е решил, че може така безразборно да отрови хората, отбеляза кметът.

Пак глобяват община Рила - заради незаконно сметище

Пак глобяват община Рила - заради незаконно сметище

Този път санкцията е в размер на 3000 лв.

По негови думи проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица, поради което има риск от екологична катастрофа.

"Тук са изхвърлени тези биологични отпадъци, на около 600-700 метра по-надолу е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката и ако паднат камъни от строителството на пътя, който правят, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за населението на село Типченица", обясни управникът.

Вчера районът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските отпадъци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, за да не се налага транспортирането им.

Продължава издирването на извършителите.