Проходът Шипка отново е отворен, след като за около час движението беше спряно. Мерките са предприети превантивно - за опесъчаване - тъй като през нощта се очакват нови заледявания.

Движението се извършва нормално, като няма ограничения за превозните средства. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета. Заснежените участъци са почистени и опесъчени.

От полицията препоръчват шофьорите да карат внимателно и съобразно зимните условия и по възможност да избягват предвижването на дълги разстояния в тъмните часове на деня.

От Oбластния съвет за сигурност в Габрово предлагат въвеждане на еднопосочно движение на тежкотоварните автомобили през прохода „Шипка".

По повод усложнената пътна обстановка, от областната дирекция, граданската защита, полицията и почистващата фирма ще поискат от фонд „Републиканска и пътна инфраструктура" да бъде пренасочено движението през Прохода на републиката.

Според тях, проблемът с трафика временно може да бъде решен, ако тировете се движат от южната към северната страна през „Шипка", а в обратната посока - през някой от източните старопланински проходи.