Отсякоха незаконно 134 дървета в землището на село Скобелево, област Пловдив, съобщават от Агенцията по горите. Дървета са от видовете бял бор, черен бор и бук.

Нарушението е установено при рутинна проверка на горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив. Проверяващите са установили, че е извършен незаконен добив на немаркирани дървета в два обекта за дърводобив - държавна горска територия, за които има издадено редовно позволително за сеч.

В имот, собственост на частни физически лица, е установено и сеч на маркирани и немаркирани дървета, без редовно издадено позволително за сеч. По време на проверката са установени и лицата, извършили нарушението, като те са покривали пъновете на немаркираните дървета с пръст и клони.

От мястото за иззети два бензиномоторни триона и незаконно добитата дървесина.

Нарушителите са задържани и по случая е образувано бързо производство.

Някой е отсякъл 1600 дървета край село Великовци

Някой е отсякъл 1600 дървета край село Великовци

Незаконната сеч е в земи, собственост на община Антонов

От РГД-София пък съобщават, че са извършили около 400 проверки за миналата седмица.

Проверени са 26 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 100 обекта за добив на дървесина, 158 превозни средства, транспортиращи дървесина и над 120 други. Съставени са 7 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, 5 констативни протокола - един с неизвестен извършител и 4 - с известен.