Пожарите в близост до селата Кубадин и Голямо Буково са успешно потушени, съобщи БНР. Въпреки че дежурни екипи продължават да наблюдават областта, спокойствието е възстановено. Очаква се скоро да бъде потушен и пожарът до Горно Ябълково.

Според директора на Горското стопанство в Средец, инж. Димитър Янков, ситуацията е под контрол в района на село Кубадин. Допълнителни дежурни екипи и пожарни автомобили са на разположение, но няма нови инциденти. В Голямо Буково пожарът е напълно погасен, но ситуацията продължава да се следи активно.

Пожарникари, военни и горски служители са били мобилизирани, за да се справят с пожарите. В района на Горно Ябълково, където пожарът се развиваше между две села - Горно и Долно Ябълково, обаче няма опасност за населените места. Директорът Димитър Янков уточни, че и край турската граница пожарът е бил погасен и контролиран.

"Спокойно е положението около село Кубадин. Имаше нови дежурни, има и коли на пожарната, но е спокойно. Като цяло, в днешния ден няма нови изненади. В Голямо Буково е изцяло загасен, но ситуацията е динамична. При силен вятър на края го свалихме, изгасен е. 30 души пожарникари, военни и горски. На Горно Ябълково, се развива между двете села - Горно и Долно Ябълково. За Долно Ябълково няма никаква опасност. И за Горно Ябълково няма опасност. Откъм турската граница също фронтът е обезпечен и изгасен. Има още един фронт от порядъка на 500 м.-600 м. не повече, така да се каже десният фланг на пожара. Има струпани пожарни", посочи директорът на Горското стопанство в Средец инж. Димитър Янков.

Районът на Горно Ябълково остава под наблюдение.

Два активни пожара и едно огнище в Бургаско

Два активни пожара и едно огнище в Бургаско

Нов пожар край село Голямо Буково, отново в община Средец