Няма данни за никакъв умисъл в инцидента с тригодишното дете, което падна от третия етаж на хотел в Сливен. Няма и данни за недобра грижа от страна на родителите.

Това стана ясно на ранен брифинг на районният прокурор на града Христина Блецова - става въпрос за нелеп инцидент. Разследването продължава, ще бъде назначена съдебно-медицински експертиза. Проведени са разпити с членовете на семейството и със служители на хотела. 

Самият инцидент е станал заради отворен тип френски прозорец, който не е бил обезопасен за малки деца. Прозорецът е бил с размери метър на 55 см. Преди да тръгнат по-голямото дете го е отворило, за да влезе въздух. Детето не е било оставено без надзор - цялото семейство е бил в хотелската стая, но по това време майката е стягала багажа, бащата си е връзвал обувките, а другото дете е било в тоалетната.

"Нямаме причина да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето, нито за някакъв умисъл. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда", уточни Блецова.

Към момента детето е в стабилно състояние. То е с черепно-мозъчна травма и в болница.

Прокуратурата се зае със случая с падналото дете от прозорец на хотел в Сливен

Прокуратурата се зае със случая с падналото дете от прозорец на хотел в Сливен

Води се разследване за причинена телесна повреда