Станалата известна с некачествените си строителни дейности улица "Граф Игнатиев", бе затворена от символичен флашмоб тази сутрин. Организатор на събитието бяха членове и симпатизанти на политическа партия "МИР".

"С това събитие искаме да припомним на софиянци, че неефективно и непрозрачно се разходва общинския бюджет. Нещо повече - улица "Граф Игнатиев" се превърна в символ на корупцията, на неефективното изразходване на парите на столичани и напълно заслужено стана обект на подигравки и колажи в социалните мрежи. Все още няма наказани за извършените злоупотреби и доказани закононарушения по време на проектирането и ремонта на ул. "Граф Игнатиев", а софиянци и гости на столицата продължават да са жертва на управленските и архитектурните недомислици на управляващите." Това заяви водачът на листата на партия МИР за София и досегашен общински съветник Симеон Славчев и добави, че кметът на Столична община Йорданка Фандъкова носи както политическа, така и наказателна отговорност за злоупотребите на Графа.

Припомняме, че именно той беше първият общински съветник в София, който реагира на некачествения ремонт на Графа и поиска оставката на ресорния кмет Евгени Крусев, срещу когото има вече и повдигнато от съда обвинение.

"Време е да разберем, че всичко, което се случва извън прага на вратата на нашия дом, ни засяга пряко. Всички ние сме едно семейство и всеки от нас, гражданите, е отговорен за повишаване стандарта на условията на живот в София. Затова основният слоган на нашата кампания е "София е моето семейство", това сподели със софиянци и вторият в листата за общински съветници на политическа партия "МИР" Георги Кардашев.

Преоблечените като строителни работници кандидати за общински съветници от листата на "МИР", които бяха част от флашмоба, представиха на минувачите и свидетели на събитието основните точки в кампанията, като за свой основен приоритет посочват ефективното и прозрачното изразходване на общинския бюджет, както и достъпната градска среда. От МИР обещаха да предложат конкретен план за облагородяване на всички обществено значими места в София.

"Само така софиянци ще се чувстват комфортно в собствения си град и ще се гордеят с културно-историческото наследство на столицата", категоричен беше още председателя на ПП МИР и водач на листата със съветници в София инж. Симеон Славчев.

Партия "МИР" е под номер 50 в интегралната бюлетина за общински съветници в Столична община.

Снимка 445835

Източник: МИР