На второкласния път Братаница - Велинград в урбанизираната територия на село Братаница са монтирани необходимите пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка. Това заявяват от Агенция "Пътна инфрастуктура", цитирани от bTV.

Припомняме, вчера на въпросния път полицай със служебния си автомобил блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека. По-късно то почина.

Местните хора настояват да се обезопаси пътният участък. Причината е, че на него за втори път се случва тежък инцидент, след като трафикът между Пазарджик и Септември е пренасочен през Братаница заради ремонт.

Протест в Братаница след смъртта на 8-годишното дете

Протест в Братаница след смъртта на 8-годишното дете

Местните настояват пътният участък да се обезопаси

От АПИ поясняват, че непосредствено преди пешеходната пътека е въведена забрана с пътни знаци за изпреварване и в двете посоки, а осовата линия е непрекъсната.

Те посочват и че пътната маркировка на пешеходната пътека е била подновена миналата есен и е видима през деня, а скоростта на движение в населеното място е ограничена до 50 км/ч.

Проверка на място на служители на Областното пътно управление в Пазарджик е установила, че действащите нормативни изисквания за осигуряване на безопасност на движението по второкласния път са спазени.

От АПИ предлагат в дългосрочен план като възможна мярка за намаляване скоростта по републиканските пътища в населените места е поставянето на камери за скорост на входа и изхода.