84-годишен видинчанин върна на банката пари, които служителката погрешка му давала в повече. Става въпрос за 80 лева, съобщава Нова телевизия.

Велко Велков и съпругата му Надежда отишли да изтеглят пенсията си от банката. Те поискали от касиерката 600 лева. Пенсионерите имали навик да броят парите вкъщи и да ги разпределят за месечните разходи. Това е и причината да установят едва вкъщи, че са получили 680 лева. Парите не били великденският бонус на Велко Велков.

80 лева е голяма сума, това е половината ми пенсия”, отбелязва възрастният мъж.

Възрастните съпрузи решили веднага да върнат парите в банката. Дядото отишъл и казал на касиерката, че има грешка, но тя твърдяла, че няма. Велко Велков продължил да й обяснява, че е сгрешила.

Близо 600 лева пенсия взимат Велко и съпругата му. Тъй като Надежда е почти сляпа, повечето пари отиват за лекарства. Велко е категоричен, че никога не би задържал чужди пари, въпреки че се е случвало да останат със стотинки до следващата пенсия.

Свидетел на разговора става Ивайло Кехайов, който бил по работа във финансовата институция. Мъжът се впечатлил от постъпката на дядото и открил сметка на негово име. Кехайов обяснява, че идеята му е до 7-мо число на следващия месец от банката да го изненадат, че има някакъв бонус.

Желаещите да зарадват дядо Велко могат да изпратят средства по сметката му в „Токуда банк”:

IBAN: BG88CREX92601011273700    BIC: CREXBGSF   Велко Ванков Велков