Петима души са загинали при сблъсък на 4 коли в района на Пазарджик, по-рано беше съобщено за 11 автомобила. Вероятната причина за катастрофата е гъстата мъгла, която се е разпростряла над цялата област. Инцидентът е станал около 7 часа сутринта.

От АПИ съобщиха, че временно е ограничено движението по път II-84 Звъничево - Велинград в участъка Звъничево - Вaрвара. Въведен е обходен маршрут: по път III-8402 с. Вaрвара - Септемврийски ханчета.

При тежката катастрофа са се сблъскали четири превозни средства, незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицаи и линейки. Четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място. Трима са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в Пазарджик, където е починала петата жертва.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

От АПИ напомнят и че, днес - 22 декември, от 9 до 14 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.
Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата при очаквания интензивен трафик в празничните дни. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

По-късно днес от АПИ съобщиха, че в района на инцидента е имало гъста мъгла и видимост от 10 метра. 

Скоростта на движение в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.

Te призовават представители на неправителствени организации да се въздържат от хвърлянето на обвинения без конкретни доказателства.