Спортната зала "Колодрум" в Пловдив стана полева болница за днес. Като тренировка при реакция за епидемиологичната криза се проведе второ такова занятие, след като в София такава болница бе разположена в спортната зала "Арена Армеец".

В учението в Пловдив с логистична поддръжка участваха 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски. Те бяха ръководени от полковник Костадин Добрев.

Тренировката включва получаване от държавния резерв на легла, дюшеци, възглавници и чаршафи, тяхното транспортиране и оборудване на помещението, след което се прави дезинфекция. При занятието са изпълнени всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на коронавирус, разпоредени от Националния оперативен щаб.

Тренировките за разгръщане на полеви болници в спортни зали в областни градове се ръководят от Националния оперативен щаб и в тях участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".