Администрацията на пловдивския район "Източен" вече е в сградата, станала популярна като хотела на Ванко 1 със статуята на Иисус, похвалиха се от пловдивското кметство във Фейсбук.

Обслужването на гражданите е на новия адрес на местното кметство - на бул. "Шести септември" № 274. Там се намират всички административни звена. На първия етаж има изнесен фронт офис на служба ГРАО и "Местни данъци и такси".

Бившият хотел на Ванко 1 става администрация с басейн

Бившият хотел на Ванко 1 става администрация с басейн

Махат статуята на Христос

Припомняме, през 2010-а година държавата конфискува постройката на рап певеца Ванко-1 и я обяви на публична продан за над два и половина милиона лева.

Тогавашният областен управител и настоящ кмет на Пловдив Иван Тотев припомня, че написал писмо до финансовия министър Дянков и директора на НАП. Той предложил да не се продава сградата на публична продан, а де се предостави на община Пловдив.

По този начин хотелът е вече общинска административна сграда. Кметството на район "Източен" се помещава на първите три етажа. На последните два е разположен центърът за управление на трафика.

На първия етаж са отделите ГРАО, Жилищно настаняване, стопански отдел, деловодство, каса на район "Източен и каса на местни данъци и такси, устройство на територията.

На втория и третия етаж е разпределена останалата част от администрацията - кмет, заместник-кметове, главен архитект, административно и правно обслужване, човешки ресурси, финанси, счетоводство

Комисията "Кушлев" погна и бащата на Ванко 1

Комисията "Кушлев" погна и бащата на Ванко 1

За пореден път пловдивският Окръжен съд ще разгледа делото срещу Петър Главчев

Николай Чунчуков, кмет на район "Източен" в Пловдив заяви, че преместването станало от четвъртък до неделя. "Телефонната централа работи", увери той.

От администрацията са демонтирали статуята на Христос, която бе разположена на покрива на сградата. Не е ясно каква ще е съдбата на басейна, който по поръчка на Ванко 1, също бе построен на върха на хотела.