Средно по 100 души месечно остават без работа в Силистренска област. Засега обаче няма масови съкращения в предприятията, твърдят от Бюрото по труда.

Според директора на Бюрото по труда Георги Балушев засега няма данни за предстоящо рязко увеличаване на безработицата в района, съобщи БНР.

"Ежемесечно броят на новорегистрираните безработни лица се увеличава с около 100 души. В същото време в изходящия поток намират своята реализация около 50-60 души. Ние нямаме информация в момента от нито едно предприятие, което до края на годината да обявява масови уволнения", обясни Георги Балушев.

"Напротив, този месец, следващият месец ще имаме разкриване на нови работни места. Близо 50 души трябва да започнат работа в строителството и в търговията. Над 30 съкратени учители обаче се надяват да си намерят работа чрез Бюрото по труда", посочи още Балушев.

През следващата година над 5000 души от цялата страна ще бъдат обучени в бизнес умения по проекта „Подкрепа на предприемчивите българи" с финансов ресурс от 20 милиона лева.