Почистват графити от ул. "Цар Иван Асен II" в София.

Само за няколко дни са отстранени над 100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици.

Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации, като "Царевец", "Асеновец" и "Трапезица", а в участъка около кино "Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи.

Премахването на графитите се извършва със специализираната почистваща система "Ghibli Skid Silent". Предстои в идните дни да бъдат почистени обекти в частта от 12 -то СУ "Цар Иван Асен II" до бул. "Ситняково".

На улицата са установени и 28 електрически табла в лош външен вид. Вече е постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечата красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяване на градската среда по емблематичната улица "Цар Иван Асен II" е съвместна между Столичния инспекторат и районна администрация на район "Средец".

Столичният инспекторат напомня, че през последната година активно заличава грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До момента са премахнати над 4 000 кв. м. подобни надписи.