Близо 24 000 ваксини са поставени в "зелените коридори" на общината и в общинските Диагностично консултативни центрове (ДКЦ), съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Инициативата за поставяне на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на броя ваксинирани на територията на Столична община и е много успешен модел. Това каза зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов при проверка в един от мобилните кабинети днес.

Ваксинацията се реализира заедно с РЗИ-София, с екипи на общинските здравни заведения и дирекция "Аварийна помощ и превенция".

10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните пунктове в София

10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните пунктове в София

Продължава ваксинацията в общинските ДКЦ-та

И тази събота и неделя, 31 юли и 1 август продължи ваксинацията в моловете и два общински културни института. До 16 часа в тях са поставени над 1000 ваксини.

Пунктовете в The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" работят от 13:00 до 18:00 ч. Над 220 души си поставиха ваксини през уикенда в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев". Над 11 853 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София от началото на лятото през уикендите.

През седмицата желаещите да се имунизират имат възможност да си запазят час в общинските ДКЦ-та. Общо поставените дози ваксини от 17 май до 30 юли са в тях са 12 412.