От днес започва поетапно спиране на парното в столицата.

"Топлофикация София" съобщи, че има дългосрочна прогноза за трайно затопляне. Поради това топлоснабдяването може да бъде спряно напълно.

Изискванията по нормативна уредба сочат, че дружеството трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към столичани в периода от 1 октомври до 30 април. Това обаче не означава, че парното се пуска и спира автоматично на тези дати, обясняват от "Топлофикация".

Топла сряда, валежи на места

Топла сряда, валежи на места

Максимални температури между 23 и 28 градуса

За пускането на топлоподаването трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания, а именно - времето през три последователни дни трябва да е със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

Аналогично за масовото спиране трябва да се регистрират три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от +12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно затопляне.

От "Топлофикация София" информират още, че при желание от страна на клиентите, отоплението в отделни сгради може да остане включено до 30 април 2018 г.
За тази цел е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост. На основание на това решение упълномощено лице подава заявление в обслужващия топлорайон.