По 2 хиляди лева ще отпусне община Крумовград на семействата на загиналите деца при взрива в комплекса за социални услуги.
Днес в района е обявен ден на траур, съобщи БНР.

Траурните церемонии ще започнат след 13 часа, веднага след обедната молитва в джамиите. Децата ще бъдат погребани по родните места.

Две от тях в селата Пелин и Зиморница, а третото в Соколино. Кметството в Крумовград ще поеме всички разходи за тъжните ритуали.

В града продължава работата на следствените екипи за изясняване на причините, довели до смъртта на трите деца.

В Крумовград още се чака сапьорите да обезвредят открития боен арсенал в дома на арестувания парнаджия Хамди Али. И днес хората в града се питат как и от къде той е вземал тези боеприпаси.

Една от версиите е, че те са от закритото мотострелково поделение, но са изнасяни по времето, когато то още е съществувало преди 10 години и когато там като военен е работел задържаният Валентин Тумбалов.

Според началника на военния отдел в община Крумовград, след закриване на поделението, в него не е останало нищо, освен рушащи се сгради.

Припомняме, трите деца загинаха при взрив на самоделно взривно устройство, избухнало в една от стаите на Комплекс за социални услуги в Крумовград.

Те са на 13, 15 и 16-годишна възраст, като най-малкото, Джениз Шабан, е загинало на място, второто момче почина от раните си в болницата в Крумовград, а 16-годишният Сунай, техен приятел - часове по-късно в кърджалийската болница.

В Крумовград днес е ден на траур в памет на трите момчета.