В село Камен, община Сливен днес е обявен траур. В 14:00 ч. там ще бъде погребан студентът по фармация Стоян Балтов, съобщи БТВ.

Припомняме, 20-годишният младеж беше пребит до смърт пред дискотека в Студентски град на 5 декември. Ето какво споделиха бащата и вуйчото на убитото момче.

"Никога не е бил конфликтен, доколкото аз го познавам като собствено дете. Никога не съм бил аз, нито майка му, просто сме от такива семейства деца и ние, така възпитахме и нашите деца - на честност на трудолюбие, да не лъжат, да не крадат", споделя бащата на убитото момче Стоян Димов.

„Това ни е било най-голямата грешка. Сега разбирам. Трябваше да ги учим да убиват, да изнасилват, да бъдат жестоки. Но не успяхме да ги научим така. Защото само тези, които убиват, живеят, а хубавите и добрите хора гинат, измират, убиват ги," възмущава се огорченият родител.

"Аз го взех от родилния дом и аз ще го взема от тук, от Съдебна медицина, обратно в Камен", сподели вуйчото на Стоян - Георги Кръстев. 

Бащата на момчето е дърводелец. Отишъл в Испания, да издържа сина си, защото не получавал голяма заплата.

"Учеше много. Трудолюбив беше много. Никога няма да посегне на човек. На животно не може да посегне, той първо искаше медицина, но там трябва да се реже, а той не можеше това. Затова отказа и се записа фармация", разказа още бащата.

Това не може да бъде никакъв бой, тези хора направо са тръгнали да убиват, възмущават се близките.

„Не знам какво да кажа за тази гаранция. С 500 лева можеш само да си купиш ластици за гащите, да не му падне на някой гащите. 500 лева какво са? Може да са били пари преди години, но сега са нищо", коментира гаранцията на един от побойниците вуйчото на Стоян.

„Младите хора не могат да просъществуват тука, особено добрите, умните", смятат близките на студента по фармация.

По инициатива на сливенската гимназия "Добри Чинтулов" днес пред сградата на училището се свиква протест във връзка с убийството на 20-годишния студент.

Учителите и учениците са провокирани от ескалиращата и безнаказаната агресия в обществото ни, която застрашително се превръща в ежедневие.

Те се обявяват "срещу законите на улицата" и настояват за "обществен ред и справедливост".

Вчера ученици от Сливен събраха стотици подписи с искане за справедливо наказание за смъртта на 20-годишното момче.

"Искам цялата истина и справедливо възмездие за убийците на моя син", категорична е майката на убития студент.