поледицаКод „Оранжево" за опасни явления обявиха от Национални институт по метеорология и хидрология към БАН за областите Русе, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра. Причината е поледица след слаб дъжд, превалял в тези области рано тази сутрин.

Днес преди обяд над Източна България облачността ще е значителна. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, а след обяд и над източните райони облаците ще намалеят до предимно слънчево.

На места в низините и котловините ще има мъгла, като подобрение на видимостта и вдигане на мъглата ще настъпи около и след обяд. Не се очаква силен вятър. В повечето райони максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в местата с по-трайна мъгла - 2°-3°, в района на София - около 8°.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност преди обяд. Ще е сравнително топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0°. Вятърът ще е слаб, само по високите части ще стига до умерен от запад-северозапад.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има в часовете преди обяд, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. Постепенно облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд времето ще е предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 6° и 10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде слабо.