Мобилни полицейски екипи тръгнаха по селата в Пловдивско, за да се срещнат с жителите и да чуят проблемите им, съобщава БНТ.

Според статистиката служителите на реда регистрират основно проблеми от битов характер.

В Марково, което е едно от големите села в областта, обаче основният проблем е пътят, който го свързва с Пловдив. Той беше поставен и пред мобилната полицейска група.

Кметът на селото Десислава Терзиева изтъкна, че там битовата престъпност е сравнително ниска, но пътят е без никаква маркировка, което е предпоставка за катастрофи.

Ст. инспектор Тихомир Николов от дирекцията на МВР-Пловдив, сектор "Охранителна полиция" увери, че проблемът ще бъде докладван и ще бъде препратен към съответните институции.

Полицаите посетиха и пенсионерския клуб в селото, където припомниха на възрастните хора как да се пазят от телефонни измамници.

Това е един от акцентите при посещенията в малките населени места, тъй като допреди известно време телефонните измами бяха основен вид престъпление, който се извършваше, обясни ст. инспектор Николов. Той обаче отчете, че от началото на миналата година на територията на дирекцията телефонните измами са много малък дял от престъпленията.

Посещенията на мобилните полицейски екипи в малките населени места ще продължат през цялата година.