Стационарни камери ще бъдат монтирани на пътя Стара Загора - Казанлък, където загина моторист заради излязла на пътя крава, съобщава bTV по информация на "Пътна полиция" - Стара Загора.

От община Мъглиж пък настояват в участъка да се поставят мантинели, тъй като това не е първият подобен инцидент заради излязъл на платното добитък.

Припомняме, в края на 2018 г. двама души загинаха на пътя заради необозначена каруца. През февруари тази година сходен инцидент се случи и край Тулово.

Моторист загина на пътя Стара Загора-Казанлък в опит да избегне животно

Моторист загина на пътя Стара Загора-Казанлък в опит да избегне животно

Инцидентът е станал малко след мъглижкото село Тулово

Кметът на Мъглиж Душо Гавазов обясни, че общината е предприела мерки и е поискала от Агенция "Пътна инфраструктура" да бъдат монтирани мантинели на около 3 км от урбанизираната територия на Тулово. От Пътната агенция обаче отказали с аргумента, че разходите за тази дейност трябва да бъдат направени за сметка на общинската администрация.

По думи на директора на ОП - Стара Загора Илия Златев отказът на АПИ е на базата на нормативни разпоредби, които трябва да се спазват.

Той обясни, че става въпрос за мантинели в регулационните граници на населеното място, а не по Републиканския път извън населените места. Мантинелите не са средството, което ще реши излизането на животни на пътя, категоричен бе Златев.

Казанлък излиза на протест срещу каруците по пътищата

Казанлък излиза на протест срещу каруците по пътищата

След катастрофата, отнела два човешки живота