През празничните дни ще има засилен контрол на пътя, като от КАТ, така и от ДАИ. Дежурни екипи в цялата страна ще следят предимно автобусите и такситата.

„Пътна полиция" предприема мерки за облекчаване на движението по празниците, съобщиха от пресцентъра на МВР. В дните с най-натоварен трафик е предвидено засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение.

21-те основни правила за безопасно шофиране от КАТ.

Главна дирекция „ Охранителна полиция" разпореди мерки за облекчаване на движението по традиционно натоварените участъци от пътната мрежа. Съобразно ситуациите ще се въвежда временна организация на движението като при необходимост, полицейските служители ще регулират трафика на място.

В случай на влошаване на метеорологичните условия, още преди да са възникнали проблеми за движението и задръствания, „Пътна полиция" ще въвежда превантивно ограничения и временно спиране на тежкотоварни и автомобили, неподготвени за зимни условия.

При въведено задължително изискване за ползване на вериги, в проходите и в стръмни участъци от пътя няма да бъдат допускани автомобили без поставени вериги за сняг.

От пътна полиция пожелават на всички водачи на МПС весели и щастливи празници