Комисар Николай Николаев е новият директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Бургас, съобщи днес пред ръководния състав на бургаските огнеборци шефът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

Комисар Николаев поема поста от досегашния директор комисар Васил Василев, който напуска системата заради навършване на пределна възраст за служба в МВР, съобщиха от ОДМВР-Бутгас. Василев е награден с почетно отличие на вътрешното министерство "За доблест и заслуга" II степен.

Комисар Васил Василев постъпва на държавна служба през 1985 г., като четири години по-късно се дипломира по специалността "Противопожарна техника и безопасност" в Москва, Русия. В бургаската противопожарна служба се премества през юли 1989 г. и десет години по-късно е назначен за Началник сектор "Пожарогасене". Три години след това е назначен за Началник на бургаските огнеборци и до днес - близо 20 години комисар Василев е Директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас.

Комисар Васил Василев определи дейността на бургаската противопожарна служба, като сложна, но удовлетворяваща. Благодари на всички свои колеги за енергията, упоритостта и отличното носене на службата, като обеща и за в бъдеще да поддържа "тонуса" на крайморската дирекция и активно да се включва в разрешаването на актуални проблеми. Пожела на наследника си - комисар Николай Николаев много дисциплина, търпение и желание за постигане на целите, които преди всичко са в обществен интерес и полза.

Изготвиха законопроект за отделяне на пожарна безопасност и националната система 112 в нова агенция

Изготвиха законопроект за отделяне на пожарна безопасност и националната система 112 в нова агенция

Проектът на закона ще бъде предоставен на всички заинтересовани страни за обсъждане

Комисар Николай Николаев е роден през 1984 година, като след завършване на Академия на МВР - специалност "Пожарна и аварийна безопасност" започва работа в системата на МВР през 2008 г. Последователно е заемал различни длъжности,сред които инструктор в сектор "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" към "Пожарна безопасност и спасяване" при ОД МВР - Бургас, инструктор в група "Пожарогасене аварийно - спасителна дейност", инструктор в група "Оперативен комуникационно - информационен център" и началник на Първа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас. Преминал е през множество курсове, сред които курс по линия на програмата за антитерористична подкрепа на Държавния департамент на САЩ, за първоначално обучение по здравословни и безопасни условия на труд, "Управление, координация и контрол при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации", както и различни курсове за повишаване на професионалната квалификация.

Награждаван е многократно с отличия и награди.