57-годишен пожарникар е починал в Бяла, съобщава пресцентъра на МВР.

Мъжът е починал при изпълнение на служебните си задължения.

По случая е установено, че вчера, 18 август, в 16.55 часа в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бяла е получен сигнал за възникнал пожар в къща на улица "Стефан Караджа".

На мястото бил изпратен екип на пожарната. Огнеборците предприели действия по ограничаване и ликвидиране на пожара. На мястото били изпратен и допълнителен състав от дежурството.Къщата била триетажна и разположена на стръмен скат. Пожарът обхващал втория етаж и покривната конструкция.

При извършването на пожарогасителните действия младши инспектор Николай Елефтеров Николаев осигурявал пожарогасителната линия на височина 7 - 8 метра от основата на къщата, като е бил в най-високата й открита част спрямо терена. Тогава пожарникарят загубил устойчивост и паднал.

На мястото незабавно е бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортира в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница.

Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21.15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992г. - като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН - Бяла към РДПБЗН - Русе е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: "Обявяване на благодарност" от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; "Писмена похвала" от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.