Около 1:05 часа тази нощ в дежурната част на Първо РУ на МВР - Добрич е получен сигнал за в апартамент на първия  етаж на жилищен блок по ул."Дунав" в областния град.

Незабавно към мястото на инцидента са се отправили полицейски автопатрули от районното управление и дежурни екипи на Първа РС"ПБС", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пристигналите на място служители на полицията установили, че в критично състояние в жилището са затворени четиригодишно момиче, 32-годишната му майка и възрастна жена, трудноподвижна поради заболяване.

Металната входна врата и металните решетки на балконите правели невъзможно бягството им от горящия дом.

В резултат на бързите действия на полицаите първо е спасено детето - те успели да го изнесат през решетката на един от балконите. Пристигналите екипи на пожарната прерязали металната врата и изнесли от силно задимения апартамент двете жени.

Трите жени незабавно са транспортирани за оказване на спешна медицинска помощ. След преглед момиченцето и майка му са освободени, а възрастната жена е оставена под лекарско наблюдение.

Пожарът в апартамента е потушен. Унищожени са дървена врата и електрическо табло, жилището е спасено.
От извършения оглед е установено, че причина за инцидента е късо съединение в електрическото табло на апартамента.      

За проявения висок професионализъм ще бъде направено предложение до директора на ОД на МВР - Добрич за награждаване на служителите от Първо РУ на МВР и Първа РС"ПБС", участвали пряко в спасяването на трите жени и потушаването на възникналия пожар.