Неизвестно лице преби лекар от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, съобщава БНТ.

Медикът се е прибирал към дома си, след като приключило дежурството му, когато бил нападнат пред жилищния му блок.

Вследствие на побоя лекарят има разкъсвания на устните и голяма рана на челото. Настанен е в Хирургичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев".

По информация на bTV непознатият мъж поискал цигара от лекаря пред блока му, но когато посяга да му даде, нападателят го удря в главата и последват няколко удара с юмруци.

Медикът има рана на дясното слепоочие, разкъсана уста и два избити зъба. Все пак състоянието му е стабилно. Пострадалият твърди, че е разпознал нападателя си.

Медицински лица от ЦСМП коментират, че след случая с катастрофата, при която загина 3-годишно дете, агресията към лекарите е ескалирала и се притесняват от следващи нападения.

Припомняме, че лекарката от Спешна медицинска помощ, пристигнала на местопроизшествието, е била пияна. Обвинения към нея се изсипаха, че не успяла да окаже адекватна помощ, поради което детето починало.

По-късно Нова телевизия съобщи, че е арестуван заподозрян за побоя, който е разпознат и като участник в атаката на болницата след смъртта на 3-годишното дете. Задържаният живее в района и е установен по записи на охранителни камери.

Пияна е била едната лекарка, отзовала се при катастрофата със загинало дете край Враца

Пияна е била едната лекарка, отзовала се при катастрофата със загинало дете край Враца

Медицински надзор ще нищи случая