Възстановяване на бившата Белодробна болница в Шумен. За това настоя в докладна записка до председателя на Общинския съвет групата съветници от ДПС, съобщава БНР.

Общинският лидер на движението Седат Кадир обясни, че идеята е лечебното заведение отново да отвори врати и да лекува пациенти от цялата област, както и от други области на Североизточна България. За целта може да бъде създадено търговско дружество с участието на всички общини от областа.

Белодробната болница в Шумен затваря врати

Белодробната болница в Шумен затваря врати

Общото събрание на Специализираната болница за

По негови думи филиалът на Медицинския университет във Варна, който в момента се помещава в бившата Белодробна болница, може да бъде преместен в сградата на бившия Дом "Майка и дете".

Всичко това може да се случи с обединените усилия на местната власт и народните представители, за да върнем на Шумен една голяма придобивка, категоричен бе Кадир, който е бивш заместник-кмет на Шумен по здравеопазване и социална политика.

Белодробната болница е открита през 2009 г. като база за специализация на лекари и студенти. Две години по-късно лечебното заведение е закрито, а през 2012 -2013 г. - обявено в несъстоятелност.