Поредна акция по премахване на незаконни постройки ромски се е провела в кв. "Малинова долина" в София на 27 и 28 юли т. г. Тя е третата акция за годината, след като подобни са осъществени в дните 27-28 април и 22-23 юни, съобщават от администрацията на столичния район "Студентски".

С помощта на багер са съборени незаконни постройки, наподобяващи самоделни палатки. Мястото е почистено и от множество найлонови, пластмасови, дървени и строителни отпадъци, оставени от незаконно пребиваващите там цигани.

Премахването на нерегламентираните постройки се организира от районната администрация съвместно със Столичния инспекторат, Общинска полиция, 7-мо Районно управление към СДВР, общинско предприятие "Екоравновесие" и агенция "Закрила на детето". То се извършва със заповед от направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община.

В разгара на летния сезон, бутат незаконни постройки в къмпинг Арапя

В разгара на летния сезон, бутат незаконни постройки в къмпинг Арапя

Собственикът на имота е уведомяван многократно, че къмпингът е незаконен и постройките трябва да бъдат премахнати

Администрацията на столичния район "Студентски" се стреми чрез системни действия да не позволи да се появяват незаконни номадски поселища в кв. "Малинова долина". През последните четири години са организирани десетки акции, с които е предотвратено заселването на незаконно пребиваващи семейства от малцинствените групи в квартала.

Премахват незаконни обекти в центъра на София

Премахват незаконни обекти в центъра на София

Вече са премахнати над 350 незаконни преместваеми обекти