Близо 100 приятели и колеги на убития студент Стоян Балтов се събраха на лобното му място в столичния Студентски град, съобщи БНР.

Видимо разстроени и със сълзи на очите, те запалиха свещ в памет на своя колега, убит преди няколко дни на метри от столичната дискотека „Амнезия".

Много от колегите и приятелите му споделиха, че станалото с него е ненормално и поискаха справедливо наказание за виновниците.

По-рано учениците и учителите от Природоматематическата гимназия в Сливен, в която е учил ученикът, обявиха дни на траур до края на седмицата.

На протестен митинг пред училището ученици носеха портрети на Стоян и плакати с надписи „Не оправдавайте умишлено убийство" и „Искаме справедливо наказание за убийците".

Приятели на Стоян обикаляха из сливенските училища с подписка с искане за справедлива присъда на убийците.

Организаторите на протеста излязоха с обръщение към обществеността и работещите в системата на образованието, в което призовават гражданите на Сливен и страната да изразят своята гражданска позиция и да кажат "не" на насилието.

С автобуси, осигурени от общината, ученици и учители заминаха за с. Камен, където днес близки, приятели и състуденти погребват Стоян Балтов.