БСП сезира прокуратурата за изчезнали проводници за половин милион лева в Русе, предаде bTV.

Било установено, че липсват тонове медни проводници от контактната тролейбусна мрежа в града.

Тролейбусната мрежа е била подменена през 2015 г. по европейски проект. Едва миналата година обаче се разбрало, че част от старите елементи са изчезнали. От БСП изчисляват, че става въпрос за близо 50 тона медни проводници за 500 000 лв.

Общинският съветник от БСП Александър Неделчев посочи, че до началото на 2019 г. не е направено нищо за установяване на липсите и за овъзмездяване на общината от виновните за тези липси.

Според общината пък действията на социалистите са политическа поръчка и увериха, че още преди месец самите те са подали сигнал по случая.

Техният сигнал, както и питането им, идват много след нашето писмо и нашия сигнал до прокуратурата, подчерта зам.-кметът на Русе и ръководител на проекта Димитър Недков.

Прокуратурата е възложила проверка по случая, която се извършва от сектор "Противодействие на икономическата престъпност".

От своя страна от фирмата изпълнител обясниха, че са установили липсата на елементите десетина дни, след като жиците са били прехвърлени в друг склад.

Все още се изяснява къде е отишло огромното количество проводници.