Проливен дъжд, придружен със силен вятър, нанесе щети в няколко общини. Засегнати са Неделино, Златоград, Ардино и Кирково.

В община Неделино има множество паднали камъни, наноси и запушени водостоци по всички пътища от общинската пътна мрежа. Затворени пътища обаче няма, съобщи кметът Боян Кехайов, цитиран от БНТ.

В село Кундево няма ток от вчера, като в момента електричеството се възстановява. Наводнена е помпената станция под селото и са затлачени водоприемните шахти от наноси. Временно е преустановено подаването и на вода, допълни Кехайов. Той уточни, че се работи по отстраняване на щетите.

В Село Оградна има множество запушени водостоци от придошлите води на реката и деретата, които са влачили клони.

Проливни валежите са причинили десетки щети и в Златоград. Има паднали земни маси по пътя за селата Ерма река и Долен, както и за ГКПП "Златоград - Термес". В централните градски части вятърът е повалил дървета и е изпочупил клони, съобщи пред БТА зам.-кметът Елмира Угорлиева.

Наводнени са избените помещения и на жилищен блок в града, водата се изпомпва и към момента.

Кметът на Ардино Изет Шабан съобщи, че в село Бял извор е паднала подпорна стена. В няколко населени места електроподаването е прекъснато.

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман обясни, че са получили множество сигнали от кметове на населени места.

Има отнесени пътища. Няколко туристически каравани са били обърнати от силния вятър, както и спирки в района.