Граждани блокираха пътя от индустриалната зона на столичния кв. "Дружба" към кв. "Абдовица". Хората протестират срещу изсичането на дървета по поречието на река Искър, съобщи БНР.

Блокадата на пътя продължи около 15 минути. В "Големия парк" на квартал "Абдовица" и село Бусманци се извършва законна сеч от Горското стопанство. Хората се притесняват, че при обилен дъжд ще прелее река Искър.

"Искаме поне част от здравите дървета покрай ръката да се запазят, защото има голям риск при по-пълноводна река коритото да прелее. Преди две години, когато имаше проблем с придошлите реки, дигата се беше скъсала и ние я оправяхме. В момента, малко след тази дига, изсечените тънки дървета са хвърлени в самата река и при едно топене на снеговете и тази дига пак ще се разруши и вече няма да има какво да я спре". Това заяви един от жителите на квартал "Абдовица" - Стефан Стоилов.

Не очакваме наводнения, но се готвим за тях, според Валентин Радев

Не очакваме наводнения, но се готвим за тях, според Валентин Радев

Изпуска се вода от язовирите "Иваняне", "Мърчаево , "Суходол" и "Мрамор"

Хората от столичния район "Искър" протестират срещу разрушаването на дига на реката и унищожаването на алеи в парка. Твърдят, че тежките машини в района рушат пътищата, който и без това са в лошо състояние.