Издигат Паметник на Свободата на "Орлов мост" в 41-я ден на протести, съобщава БГНЕС.

Той ще бъде кулминацията на похода, започнат от двама протестиращи, които преди четири дни са тръгнали от Свиленград с парче релса от теснолинейка. Днес релсата вече е в София и ще послужи за основа на паметника. Протестиращите обясниха, че релсата символизира празните обещания и неизпълнени ангажименти на правителството.

"Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ, да изпрати на бунището на историята това правителство. Релсата може да е "кръстът" към Голгота, който да изкупи греховете на България и заявка пред Бог да спре да праща хора, които целенасочено ни водят към духовна и физическа гибел", заявяват инициаторите на "Похода на свободата".

За да издигнат паметника, тази вечер протестиращите ще носят камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели.

България е в гражданска война, притеснен Марешки

България е в гражданска война, притеснен Марешки

Протестиращите сами изродили идеята си с агресия

Протестиращи се събраха и пред президентството, като след кратки речи, тръгнаха на шествие към сградата на МВР, където тя беше замеряна с яйца и домати. Скандирания "Оставка" и "Мафия" придружаваха акцията на протестиращите. След това се насочиха към палатковия лагер на Орлов мост.

Колоната от автомобили премина и по централните улици на Стара Загора и край летището, като шествието бе строго охранявано от полиция.

Акцията на демонстрантите премина под мотото "Библиотека на колела "Оставка".

Снимка 492819

Източник: БГНЕС

Блокиран бе участъкът Стара Загора - Хасково и подходът към АМ "Тракия". Протестиращи блокираха автомагистрала "Тракия", като седнаха на платното да четат книги.