Синдикатът на одиторите-икономисти към КНСБ "законодателство и антикорупция" поиска проверка на дейността на българо-руска фирма.

ДАНС, прокуратурата и данъчната администрация трябва да проверят дейността на фирмата, в която 10% дял има бургаският бизнесмен Ивайло Зартов.

Икономистът на КНСБ Ивайло Узунов изнесе информация как по нерегламентиран път руската фирма е наела земя от българското Черноморие за над 150 млн. лв.

Над 15 служители на компанията ще бъдат съкратени след проведено общо събрание, на което бизнесменът Зартов е отстранен, съобщи БНР.

Не може чужди фирми да печелят на гърба на българите, категоричен е председателят на синдикалната организация на въпросната българо-руска фирма Веселин Христов.

"Българското законодателство да се погрижи да има някаква бариера фирмите, които идват в България и искат да експлоатират природните богатства, тези смесени фирми да работят толкова и толкова граждани на съответната държава.
По този начин хората ще имат някакъв доход, да са защитени и да получават съвсем малка част от тази печалба", коментира Христов.