Днес предиобед 71-годишна жена е била убита в бургаския квартал "Сарафово". Причина за смъртта й са многократни удари по главата с чук.

За деянието е задържан съпругът на жертвата - 72-годишният Манол. Малко преди 12 часа той сам е сигнализирал на телефон 112 за престъплението и е направил самопризнания.

По данни на Областната дирекция на МВР-Бургас жертвата е работела в Германия, но от няколко седмици била в България.

Съседи на семейството твърдят, че по нищо не е личало, че възрастният мъж е агресивен. Известно е било обаче, че убиецът е страдал от психично заболяване. От БНР информират, че той е лекуван шест пъти в Центъра за психично здраве в Бургас, като за последно е лежал там през 2016 г.

Разпитът на семейството на убитата и на съседи продължава, а достъпът до дома е отцепен.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Припомняме, това е вторият подобен инцидент, след като само преди месец 21-годишен шизофреник простреля полицай в столицата.

Младежът, прострелял полицай в София, не е регистриран в психиатрията у нас

Младежът, прострелял полицай в София, не е регистриран в психиатрията у нас

В сигнала не е имало информация, че нападателят е въоръжен

Убийството в Бургас отново поставя въпроса за неглижирането на проблема с хората с психически заболявания, което води до инциденти.

Още през юли директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" Цветеслава Гълъбова заяви, че липсва добра мрежа, която да работи за обгрижването на тези хора извън лечението в болница.