Движението под моста на булевард "България" в София ще бъде пуснато през септември. Това увери зам.-кметът Иван Василев, цитиран от БНР.

Междуведомствена работна група ще решава бъдещето на съоръжението, което сега ще бъде подпряно аварийно.

Василев подчерта, че е ясно, че съоръжението е собственост на държавата. "Когато държавата отсъства, Столична община е тук, грижи се за хората и прави всичко необходимо, с което да се грижи за тяхната безопасност, както и да отпушат движението и трафикът, и като последващи действия, разбира се, държавата трябва да влезе в своите обувки и да не абдикира от отговорностите си, ами да направи всичко възможно това нещо да е безопасно и да бъде ремонтирано по начин, който ще гарантира и движението, и безопасността на хората", настоя той.

Относно протестите на гражданите срещу изсичането на дърветата заради ремонта на улица "Опълченска", заместник-кметът увери, че след края на реконструкцията ще бъдат засадени нови дървета. 

Иван Василев заяви, че разширяването на ул. "Опълченска" се движи по график. По думите му ремонтът ще подобри инфраструктурата и ВиК системата, която не е сменяна повече от 100 години, но и ще доведе до значително подобрение в качеството на живот в района.