От днес "Топлофикация София" стартира общото включване на отоплението в столицата.

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, училищата и здравните заведения, след това - жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. Ако установят, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

"Топлофикация София" посочва и че преди пускането на отоплението клиентите трябва да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, съобщават от дружеството.

Клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.