В района на местността Шилото край Бургас има изхвърлени кости след разфасоване на домашни животни, съобщи БиТиВи.

Не за първи път тука изхвърлят отпадъци. Но това, което видях вчера на това място, ме възмути и потресе, каза Стоян Попов.

Местните жители предполагат, че кланица или цех за месо са изхвърлили костите. "Спестяване на някой лев от фирмата, която го е изхвърлила, иначе трябва да се плаща екарисаж и може би така е по-удобно на всеки да дойде да изсипе тука боклуците и после имаме много екозащитници, екоорганизации пък никой не взема никакви мерки", коментира Женя Славова.

Като престъпление обяви замърсяването Димо Желязков, главен специалист в Община Бургас. Преди около месец беше почистен идеално тука районът, заяви той.

Нерегламентираното опасно сметище се намира в гориста местност между Бургас и квартал "Горно Езерово". Започна почистването на битовите отпадъци, за биологичните е тръгнала екарисажна кола от Стара Загора.

След инцидента са започнали масови проверки на всички околни производства и цехове в близкия район и по-далечен евентуално за откриване на нелегално месо информира д-р Симеон Георгиев, началник-отдел здравеопазване на животните в БАБХ - Бургас. Хората искат видеонаблюдение, за да хващат нарушителите на място.

През 15-20 дни има изхвърляне на биологични отпадъци. В близост е била изхърлена риба, а малко по-нагоре през пролетта са се изхвърлили кокали.