Жителите на Монтана се оплакват от непочистено корито на река. Дъждовете в района поставяли местните под реална опасност от бедствие, съобщава Нова телевизия.

Според сигнали на жители на квартал "Мала Курловица" в Монтана дерето в на реката в района е пълно с дива растителност, която пречи на водата да се изтича. Дъждовете от лятото на 2014 година почти препълнили задръстеното корито. Жителите на квартала посочват, че не могат да спят спокойно и се страхуват от всеки дъжд.

Става въпрос за малка река, която няма име. Тя извира от планината над селото и се влива в река Огоста. Според местните коритото на реката се е превърнало в гора. В канала имало и дървета. От квартала многократно се оплаквали в общината за състоянието на коритото, но резултат нямало.

По думите на общинара Камен Каменов каналът се почиства през 2-3 години. По-честото почистване на коритото не било целесъобразно, а общината нямала и силите да го осигури. Каменов добави, че общината в Монтана е предвидила почистването на канала да стане преди началото на дъждовния сезон - през месец октомври.

Страховете на местните обаче стават все по-големи, защото при дъждовете от 2014 година каналът бил в по-добро състояние от сега и въпреки това едва побрал голямото количество вода.