От днес „Софийска вода" започва строежа на отвеждащ канализационен колектор по ул. „Симеоновско шосе", с който ще стане възможно изграждане на канализация в кв. „Симеоново".

Колекторът ще позволи развитие на канализационната мрежа в квартала, защото е приемник за други два основни за кв. „Симеоново" колектора - главен клон I и главен клон II. Така ще се подобри инфраструктурата в целия район.

Инвестиционният проект предвижда да бъдат положени 342 м стъклопластови тръби с диаметър в различните участъци от 400 до 1000 мм. Инвестицията на дружеството е около 500 000 лева.

Заради ремонта се забранява движението на моторни превозни средства в участъка, в който ще се работи.

От 20 юли до 30 август 2009 г. ул. „Симеоновско шосе" ще бъде затворена в двете посоки от ул. „Околовръстен път" към кв. „Симеоново". В този период ще може да се стига до квартала само по обходни маршрути.

По време на строителството ще бъде променен и маршрутът на автобус №67.

В първите няколко седмици, за да стигне до Симеоново, автобусът ще заобикаля по бул. "Околовръстен път" през кв. "Драгалевци" до кв. "Симеоново", ще продължава по ул. "Симеоновско шосе" надолу към бул. "Околовръстен път" и ще се връща обратно при моста на Сухата река, до ул. Босилек.

В последните две седмици от строителството на канализационния колектор автобус №67 ще се движи по обичайния си маршрут от Семинарията, пресичайки бул. "Околовръстен път", но ще стига до моста на Сухата река. През този период ще бъде открита друга временна линия с маршрут от бул. "Околовръстен път" през кв. "Драгалевци" до обичайната крайна станция на 67 и обратно.